Natuurlijk spelen

Natuurlijk spelen is veel waard voor kinderen!

Het zit er bij ieder kind in: spelen! Wat is er nog mooier dan spelen in de natuur? Kinderen kunnen tegenwoordig vaak alleen nog maar spelen op speelplaatsen die ingericht zijn met stoeptegels, rubbertegels en stalen speeltoestellen. Kinderen kunnen juist veel plezier en avontuur beleven als ze de mogelijkheid krijgen om in de natuur te spelen. Ze beleven spannende momenten met insecten, of verzorgen hun eigen plantjes, daarnaast kunnen ze heerlijk klimmen en klauteren. ‘Natuurlijk spelen’ is erop gericht de kinderen spelenderwijs om te leren gaan met wat de natuur te bieden heeft. Ze leren wat er leeft in de natuur en leren om te improviseren waarbij ze hun eigen creativiteit toe kunnen passen. Ook worden ze zich bewust van de verschillende jaargetijden en de effecten die het weer daarop heeft. Met spelen in een natuurlijke speeltuin kunnen de kinderen hun eigen angsten te overwinnen en de mogelijkheden in de natuur onderzoeken. Uiteraard houden wij rekening met kindvriendelijke beplanting.
Wij kunnen u helpen met het ontwerpen en realiseren van een natuurlijke speeltuin.

Ieder kind wil natuurlijk spelen!

Kinderen vinden het geweldig om spelenderwijs om te gaan met materialen uit de natuur. Wij hebben genoeg leuke ideeën voor de kinderen. Bijvoorbeeld een trap van boomstammen op een grasheuvel of een ‘blotevoetenpad’ waar de kinderen kennis maken met diverse bodemmaterialen. Of wat denkt u van een hinkelpad van natuurlijke tegels, een zandbak met in het midden een kei waar de kinderen taartjes op kunnen bakken of waar de kinderen vanaf kunnen springen. Kinderen verzinnen zelf het spel! Dit zijn nog maar een paar opsommingen van de vele mogelijkheden die er zijn! Dat zijn de grote voordelen aan een speeltuin gebaseerd op natuurlijk spelen. Wat daarbij nog interessant is om te weten; het is goed voor de ontwikkeling van het kind! Dit mede in het kader van ‘Kaleidoscoop’. Fantasie van de kinderen wordt geprikkeld en de kinderen leren eigen improvisaties maken. Wilbrink Buitenspelen kan deze creatieve ideeën uitstekend voor u realiseren. Uiteraard wordt de ‘Natuurlijk spelen’ speeltuin uitgevoerd conform de gestelde eisen in de WAS. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Natuurlijke speeltuin heeft ongekend veel mogelijkheden!

De mogelijkheden van natuurlijk spelen zijn ongekend groot. Met natuurlijke elementen kunnen veel speelgelegenheden gecreëerd worden voor uw speeltuin. Bij een natuurlijke speeltuin is het belangrijk dat er een verschil is tussen rustige onderdelen, creatieve onderdelen en spannende onderdelen. Denk hierbij aan klimmen en klauteren, glijbanen en ruimte om een balletje te trappen. Enkele ontwerpmogelijkheden met een educatieve waarde:

Ontspannend natuur
Lekker met je blote voeten lopen over boomschors, dan een trappetje van eiken stammetjes tegenkomen. Alles is mogelijk in dit ‘blotevoetenpad’. Daarna lekker uitrusten op een boomstam in een ‘wilgentenenhutje’. Er zijn genoeg ideeën die aansluiten bij de wensen van de kinderen.

Spannend natuur
Lekker ravotten in de natuur, rennen over boomstammetjes, door een wilgentunnel lopen en ondertussen vlinders en andere insecten ontdekken. Een doolhof van bloemetjes en struikjes die deze diertjes lokken en uiteindelijk uitkomen op een prachtig grasveldje waar de kinderen hun energie zeker kwijt kunnen.

Lekker natuur
Niks is zo leuk om samen met je vriendjes zaadjes te poten, iedere dag water te geven en dan wachten op het moment dat er uiteindelijk aardbeitjes aan groeien of worteltjes opkomen.
En dan… heerlijk opeten! Hmmmmm!

Wilbrink Buitenspelen helpt u graag om uw wensen te vertalen in een leuke en uitdagende natuurlijke speeltuin!
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten of voor een vrijblijvend gesprek.

Uw voordelen

Vrijblijvend ontwerp
Creativiteit met de natuur
Leuke uitdagingen voor de kinderen
Alle werkzaamheden bij één partij
Betaalbaar (minder ‘overhead’ kosten)
Goede en snelle service